Mleczko pszczele i rzęsy

W dzisiejszych czasach jest bardzo duża moda na naturalne kosmetyki, dlatego też mleczko pszczele cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Niniejszy artykuł to doskonała propozycja dla wszystkich tych osób, które chcą poznać zastosowanie mleczka pszczelego i dowiedzieć się jednocześnie, jakie jest jego zastosowanie.

Mleczko pszczele – jakie zastosowanie?

Mleczko pszczele jest w 100% naturalnym produktem, który w swoim składzie ma bardzo wiele drogocennych składników odżywiających. W dzisiejszych czasach ekstrakty z mleczka pszczelego wykorzystuje się przede wszystkim w kosmetykach, których głównym zadaniem jest stymulowanie metabolizmu skóry oraz jej regeneracji. Można znaleźć także wiele preparatów, które mają wspomóc gojenie się ran. Mleczko pszczele bardzo skutecznie opóźnia również procesy starzenia się.

Pszczele mleczko a rzęsy

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, ale mleczko pszczele może być wykorzystywane także do przedłużania i zagęszczania rzęs. Jest to doskonały preparat przede wszystkim dla tych kobiet, które chcą mieć miękkie, delikatne i nieposklejane rzęsy. W dzisiejszych czasach naturalna pielęgnacja rzęs wcale nie jest zadaniem takim prostym, jakby to mogło wydawać się na pierwszy rzut oka, dlatego też warto skorzystać z pomocy sprawdzonych kosmetyków na bazie pszczelego mleczka.

Zastosowanie w kosmetyce

Jak wspomniano powyżej, mleczko pszczele ma bardzo szerokie zastosowanie w kosmetyce. Ze względu na działanie regenerujące oraz odnawiające, produkt ten stanowi główny składnik wielu kremów, balsamów oraz płynów pielęgnacyjnych. Kremy, które w swoim składzie mają mleczko pszczele nie tyko zwiększają metabolizm komórkowy, ale również skutecznie regulują gruczoły łojowe.

Mleczko jest doskonałym rozwiązaniem dla tych osób, które chcą nawilżyć i zwiększyć elastyczność swojej skóry. Składniki zawarte w mleczku pszczelim bardzo szybko pobudzają syntezę makrofagów oraz gamma-globulin, dzięki czemu zwiększa się odporność naszego organizmu.

Mleczko pszczele w zwykłym miodzie

Jak łatwo się domyśleć, mleczko pszczele bardzo często może znajdować się w zwykłym miodzie, które zresztą bardzo dobrze je konserwuje i co najważniejsze znacząco wydłuża czas przydatności do spożycia. Producenci do płynnego miodu zazwyczaj dodają około 1-5% pszczelego miodu. Warto jednak wspomnieć o tym, że według wielu specjalistów najlepsze efekty daje 2% stężenie. Tak zakonserwowany miód można przechowywać w suchy miejscu nawet przez 12 miesięcy. Czas ten można jednak znacząco wydłużyć korzystając z lodówki.